Жил Симон: Няма по-бърз играч от Федерер



Жил Симон: Няма по-бърз играч от Федерер
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-01-2011 03:05 | Николай Драгиев

Французинът Жил Симон изрази съжаление, че е трябвало да се срещне с Роджър Федерер толкова рано на Australian Open. Той призна, че не е успял да направи необходимото в петия сет, за да поднесе голямата сензация, въпреки че е чувствал, че има възможностите да го стори.

"Винаги е разочароващо да загубиш, особено на Голям Шлем. Не мисля, че с Роджър можехме да играем по-добре от това, което показахме. Физически беше невероятно натоварването. Никой играч няма неговата скорост. Той преминава по 20 метра за две секунди. Казах си: "това не е възможно". Разбира се той нямаше как да издържи в това темпо и с течение на мача получих повече шансове," сподели Симон.

"Не мислех за резултата. Никога обаче не съм обръщал мач, след като губя с 0:2 сета. Изглеждаше ми невероятно да обърна точно него. В началото на петия сет играех по-добре от Федерер, но не можах да извървя последната крачка. Обратното, той повиши с малко нивото си и това се оказа достатъчно. Оставих го да реши изхода на срещата и той я спечели," допълни французинът.

"Срещу Федерер не винаги всичко зависи от теб. Колкото и добре да играеш, той те бие 6:3, 6:2. Ако играеш лошо даже и 6:0 може да ти направи бързо. Виждал съм го да побеждава Дел Потро 6:3, 6:0, 6:0. Не са много играчите, които физически са по-добри от мен. Роджър е един от тях. Сигурно заради неговото движение по корта в края, което бе невероятно, е изглеждало че аз съм уморен. Чувствах се добре," призна още Симон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини