Надал оформи голямата осмица в Мелбърн (снимки)



23-01-2017 14:52 | Станко Димов

Рафаел Надал е последният, който си осигури място на четвъртфиналите на Australian Open. Това стана факт, след като шампионът от 2009-а година победи с 3:1 сета Гаел Монфис, в отделните части 6:3, 6:3, 4:6, 6:4 след близо 3 часа игра на „Род Лейвър Арина”.

Това беше и първо случай от началото на турнира, в който сили премериха двама играчи от Топ 10. В спор за място на полуфиналите Матадора ще срещне третия в схемата Милош Раонич.

Надал започна двубоя на много високо ниво и с лекота поведе с 2:0 сета. В третата част Монфис успя да изравни играта и търпеливо дочака своя момент, който дойде в деветия гейм.

Французинът проби за преднина 5:4, след което с много труд сервира успешно за сета. Тъмнокожият тенисист грабна вълната и с ранен брейк поведе и в сет №4, но след това допусна спад в играта и позволи на Надал да спечели последните 4 гейма в мача.

Надал приключи двубоя с 21 печеливши удара и 27 непредизвикани грешки. Монфис се отчете с 52 уинъра и 64 грешки. С успеха днес Надал се класира за четвъртфинал в турнир от Големия шлем за първи път от „Ролан Гарос” 2015.

„В първите два сета играх на ниво, но в третия той (Монфис) подобри представянето си, а аз започнах да греша. Радвам се, че намерих начин да се върна в мача и да победя”, коментира Надал след двубоя.

„Класирането за четвъртфинал в турнир от Шлема е голямо постижение за мен. Бях известно време аут от кортовете заради контузия, така че да се върна тук и да стигна до този етап е страхотно. Раонич? Той е добър и знам, че няма да бъде лесно”, каза още испанецът.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧОВЕТЕ В ПОНЕДЕЛНИК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини