Аржентина празнува геройството на тенисистите си



28-11-2016 10:55 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Загреб

 

Аржентина отбеляза с фиеста победата на националния си отбор по тенис и спечелването на първата в историята на страната Купа „Дейвис“. Хуан Мартин дел Потро и Федерико Делбонис за една вечер станаха национални герои, след като обърнаха съответно Марин Чилич и Иво Карлович и донесоха трофея, въпреки че тимът им падаше с 1:2 след първите три мача.

Дел Потро за пореден път тази година показа геройството и сърцето си, когато играе за Аржентина. Първо го направи на Олимпийските игри в Рио. В Загреб пък „повлече крак“ за победата на „гаучосите“ като обърна Чилич от 0:2 сета. Оказа се, че е взел мача със счупване на малкия пръст на лявата си ръка. „Случи се в петия сет, опитвах се да стигна до една топка. Направих грешка, но най-важното е, че спечелихме Купата“, каза Делпо.

„Мисля, че бях по-добрият тенисист в мача, дори в сетовете, които загубих. Направих няколко грешки, след като го пробих в началото на петия, загубих обаче сервиса си след това. Там изгубих мача. Много съм разочарован“, коментира Чилич след загубата си.

„Не играх сам в мача срещу Карлович. Целият ни отбор игра с мен“, коментира пък Делбонис, който сложи точка на спора с успех над Иво Карлович, който играеше пред домашна публика в родния си Загреб. „Не знам какво се обърка. Това е много трудна за преглъщане загуба“, коментира гигантът ветеран.

„Имам честта д работя с тези играчи, които са такива професионалисти. Освен че е играч от топ-класа, Хуан Мартин показа, че има сърце на лъв. Той беше удивителен. Федерико Делбонис изигра най-добрия мач в кариерата си. Гуидо Пея не получи шанс да се докаже на корта, но подкрепя съотборниците си при всяка точка, както Леонардо Майер. Направихме го за Аржентина“, коментира и капитанът на шампионите Даниел Орсанич, който е с хърватски корени.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини