Вавринка за Мъри: Знам, че трябва да го победя



17-11-2016 12:50 | Tennis24.bg

Стан Вавринка съхрани шансове за класиране за полуфиналите на заключителния за сезона турнир на АТР в Лондон. В сряда вечер, швейцарецът се наложи със 7:6 (3), 7:6 (3) над Марин Чилич и записа първата си победа в група „Джон Макенроу”.

„Получи се страхотен двубой”, коментира Вавринка, който имаше нужда от час и 58 минути, за да се поздрави с успеха. „Наистина съм доволен от начина, по който играх днес. Беше много трудно – два тайбрека. Мисля, че нивото на игра беше високо. Движех се добре по корта и като цяло мисля, че записах страхотна победа”.  

В последния си двубой в групата шампионът от US Open ще срещне Анди Мъри, който е с две победи до момента. Шотландецът води с 9:7 победи в преките дуели с Вавринка. През сезона двамата се срещнаха само веднъж – на полуфиналите на „Ролан Гарос”, а успехът отиде на сметката на актуалния водач в ранглистата.

„Всичко, което знам е, че ако искам да се класирам напред трябва да победя”, каза Вавринка.

„Точно това ще се опитам да направя. Ще се опитам да покажа най-добрия си тенис, да победя световния №1. Със сигурност няма да бъде лесно. Играли сме много пъти един срещу друг. В момента той е на гребена на вълната. Ще бъде интересно. Щастлив съм да играя тук, пред неговата родна публика. Убеден съм, че атмосферата на корта ще бъде невероятна”, каза още световният №3.

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон със съдействието на "Гаранти Коза"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини