Гофен замени Монфис в Лондон



16-11-2016 23:15 | Tennis24.bg

Гаел Монфис се оттегли от участие във финалите на АТР в Лондон. Французинът се оплака от болки в ребрата по време на мача си с Доминик Тийм, спечелен от австриеца. Още тогава Монфис намекна, че ще помисли дали има сили да продължи участие и да излезе срещу бившия номер в света Новак Джокович в четвъртък.


В крайна сметка днес Монфис обяви, че не може да продължи и отстъпи мястото си на Давид Гофен. Белгиецът ще излезе срещу Ноле утре в 16 часа българско време.

Монсфис, номер 6 в света, бе дебютант на турнира, след като имаше страхотна година. Той загуби шансове за полуфиналите, след като освен от Тийм, падна и от Милош Раонич.

„Определено не мога да играя утре, защото се чувствам все по-зле. Не успях дори да тренирам. Опитах, но не става“, каза французинът. Той се оплака от контузията още през октомври в Стокхолм, като обяви, че ще му трябват поне шест седмици за възстановяване.

Джокович пък вече си осигури място на полуфиналите, но въпреки това мачът срещу Гофен е от значение за него, тъй като победата ще му донесе нови 200 точки в преследването на Анди Мъри за мястото на номер 1 в света.

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон със съдействието на "Гаранти Коза"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини