С празник закриха Тенисът - спорт за всички



07-11-2016 16:53 | Tennis24.bg

Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев, ген. секретар на БФТ г-жа Катерина Генова и посланикът на програмата "Тенисът – спорт за всички" Цветана Пиронкова официално обявиха края на инициативата за 2016 г.   с празник в обновената зала "София".

Програмата се реализира  за втора поредна година съвместно между ММС и БФТ, като спортната институция я подкрепя със 150 000 лв. Програмата включва безплатно обучение по тенис на деца на възраст от 6 до 12 години в 35 тенис клуба в цялата страна, детски тенис турнири и подкрепа на изявени тенис таланти в същата възрастова група. 

Министър Кралев заяви, че годината е била много успешна за кампанията и че е в ход подготовката за реализирането ѝ и през 2017 г.

"Очаквам догодина в програмата "Тенисът – спорт за всички" да се включат и частни спонсори. Благодаря на Цвети Пиронкова, че се ангажира да подкрепи тази инициатива. Благодаря на Българската федерация по тенис, че работи и за хората със специални нужди и децата с аутизъм. Благодаря на родителите, че карат децата си да спортуват и така след време да имаме наследници на Цвети Пиронкова и на Григор Димитров", каза министър Кралев.

Цветана Пиронкова сподели, че е горда да подкрепи програмата и че толкова много деца са направили първите си стъпки в тениса. Най-добрата ни състезателка им пожела да постигнат много успехи на корта.

За финала на "Тенисът – спорт за всички" за 2016 г. се събраха над 100 малчугани, които проведоха тренировка с първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова, а след това се почерпиха и с торта.



Както и през 2015 г., така и във второто издание на програмата "Тенисът – спорт за всички", се забеляза огромен интерес на подрастващите към тениса. През 2016 г. първоначално бяха заложени първи стъпки в тениса да направят 800 деца, а реално бяха обучени около 1000. В програмата се включиха по-голям брой клубове в сравнение с миналата година - 35 по направление "Начална спортна подготовка", което е с 5 клуба повече от 2015 г. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини