В Мелбърн Мъри трябва да покаже на критиците си, че грешат



06-01-2011 14:49 | Станко Димов

Преди години Грег Руседски бе избран за Спортна личност на годината от "Би Би Си", след като игра финал на US Open и 1/4-финал на Уимбълдън. Миналата година Анди Мъри достигна до финал на Australian Open и полуфинал на Уимбълдън, но дори не попадна в Топ 10 на престижната класация.

 

Сега системата е променена. 30 спортни журналисти попълват списък с имената на заслужилите според тях спортисти. Явно обаче Мъри не попада сред тях. Аз обаче не мисля така. Анди заслужава повече уважение, дори само заради факта, че се задържа в челото на ранглистата толкова дълго време. А сега конкуренцията на върха е по-безмилостна от всякога.


Сега дойде времето Мъри да покаже на спортните журналисти, че не са били прави, като в същото време да затвори устите на критиците си.


Въпреки редовните изказвания на специалисти, че е въпрос на време Мъри да вземе първата си титла от Големия шлем, в него все още има известни съмнения, особено говорейки за талант и темперамент.


Този месец в Мелбърн започва Australian Open и Мъри отново ще е сред фаворитите, най-малкото заради настилката, която на всички е ясно, че му е любима.


За жалост Мъри започна кариерата си в момент, в който великият Роджър Федерер упражняваше уменията си на корта. През последните години се появиха признаци, че Федерер, когото Мъри бие редовно, все пак може да бъде надвит.


Шотландецът показа, че на тази настилка може да победи и Рафаел Надал, след като му поведе с два сета на Australian Open 2010, преди испанецът да се откаже заради контузия.


На 23 години Мъри има достатъчно време, ще кажат много. Сега Анди трябва да се възползва от моментите, които се откриват пред него. Защото кой знае - може тези моменти никога да не дойдат повече, кой знае? Ако някой не вярва нека попита Тим Хенман, който преди десетина години загуби от на полуфинал на Уимбълдън от непоставения в схемата Горан Иванишевич...

Иън Ридли




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини