Сьодерлинг хвърли ръкавицата: Мога да прекъсна хегемонията на Рафа и Роджър



03-01-2011 22:07 | Станко Димов

Световният номер 5 Робин Сьодерлинг, който е водач в схемата на турнира в Бризбейн сподели, че е сред играчите, които могат да прекъснат доминацията на Рафаел Надал и Роджър Федерер на турнирите от Големия шлем.


"Никога не съм вярвал, че тези момчета (Надал и Федерер) са недостижими за мен", сподели шведът, който през последните две години игра финал на "Ролан Гарос" именно след победи над световните 1 и 2.


"В момента в тениса има няколко доста обещаващи играчи, 10 и дори 15, които имат сили да спечелят турнир от Големия шлем. Разбира се, Роджър и Рафа винаги ще бъдат фаворити в турнирите, в които участват, но според мен има доста момчета, които могат да ги победят".


26-годишният Сьодерлинг, който през новия сезон ще работи с Клаудио Пистолези разкри, че основната цел пред него ще бъде силно представяне на турнирите от Шлема и "Мастърс 1000" сериите. Той призна още, че през лятото е направил всичко възможно, за да придаде допълнителна агресия на играта си.


"Все още вярвам, че има накъде да се развивам и да подобрявам играта си. Ако го направя, тогава шансовете ми за успех през 2011-та се увеличават. Ще се опитам да играя малко по-агресивно, да излизам повече на мрежата и още няколко неща, с които да вдигна нивото си".


Сьодерлинг започва във вторник участието си на турнира в Бризбейн, а негов първи съперник е американецът Райън Харисън. Преди година шведът стигна до 1/4-финал в надпреварата, където отстъпи пред Радек Щепанек (Чехия).


Сьодерлинг завърши силно предния сезон, печелейки турнира в Париж. Сега погледът му е насочен към започващия в средата на месеца Australian Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини