Мъри: Искам да продължа най-успешната ми година



15-09-2016 10:34 | Любомир Тодоров

Световният номер две Анди Мъри тренира от неделя в Глазгоу за полуфинала за Купа "Дейвис" между Великобритания и Аржентина, който започва на 16 септември. Благодарение на него британците завоюваха за първи път трофея миналия декември след 79-годишна пауза.

Мъри е амбициран да продължи най-успешния се сезон, в който спечели Уимбълдън и олимпийското злато и игра финали на Australian Open и "Ролан Гарос".

"Взех си няколко дни почивка след Ню Йорк и в края на миналата седмица пристигнах в Глазгоу. Ще си взема още малко почивка, след като приключим тук. Така че е необходимо още едно усилие. В края на миналата година за всички нас Купа "Дейвис" беше приоритет, но не мисля, че в началото сме мислили, че ще спечелим титлата. Но сега, когато сме толкова близо искаме да го направим отново. Ще бъде трудно, но искам да спечеля всички състезания, които мога. Това е най-добритя сезон в моята кариера и искам да го продължа", заяви 29-годишният шотландец пред Франс прес.


Очаква се Мъри да играе и на двойки с по-големия си брат Джейми, което означава, че ще бъде на корта от петък до неделя.

В другия полуфинал в Задар Хърватия приема състава на Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини