Повторение на олимпийския финал в Глазгоу



13-09-2016 08:50 | Любомир Тодоров

От петък до неделя ще се състоят полуфиналите в отборния турнир Купа "Дейвис". В Глазгоу шампионите от Великобритания приемат Аржентина, а в Задар Хърватия е домакин на Франция.

На Острова се очаква повторение на олимпийския финал в Рио де Жанейро между Анди Мъри и Хуан Мартин дел Потро. Капитанът на домакините Лиън Смит ще може да разчита на световния номер две за решителната битка. Освен Анди в състава са брат му Джейми, който спечели титлата на двойки на US Open заедно с Бруно Соареш, Дан Еванс и Кайл Едмънд.

Южноамериканците приветстваха завръщането н отбора на сребърния медалист от Рио Дел Потро, който се завърна и в Топ 100 на ранглистата и вече е №64. Капитанът Даниел Орсанич е повикал още Федерико Делбонис, Гуидо Пея и Леонардо Майер.

В Задар домакините са в непроменен състав от победата над Съединените щати през юли. Марин Чилич и Борна Чорич ще играят в синглите, а Иван Додиг и Марин Драганя ще е двойката на хърватите.

Яник Ноа е повикал в тима на "петлите" полуфиналиста от Ню Йорк Гаел Монфис и Ришар Гаске, които заменят контузения Жо-Вилфред Цонга и Люка Пуй. Двойката на Франция е ясна - водачите в ранглистата Никола Маю и Пиер-Юг Ербер.

В плейофите за влизане или оставане в Световната група ще участват №4 в класацията на АТР Рафаел Надал и №5 Кей Нишикори.

Рафа пътува с отбора на Испания до Индия. Кончита Мартинес е избрала да му партнират Давид Ферер, Фелисиано Лопес и Марк Лопес.

Япония приема Украйна. Освин Нишикори в състава са Юичи Сугита, Йошихито Нишиока и Таро Даниел, докато гостите са без първата си ракета Александър Долгополов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини