Поставените без проблеми на държавното



01-09-2016 18:29 | Tennis24.bg

Без изненади в мачовете на сингъл премина днешния ден на Държавното лично първенство за мъже и жени, което е с награден фонд 15 000 лева и се провежда на Национален тенис център в Борисовата градина.

За полуфиналите при жените се класираха първите четири поставени състезателки. Така в спор за място на финала ще видим Джулия Терзийска (ТК "Дема") срещу Хюлия Велиева (ТК "НСА") и Петя Аршинкова (ТК "Локомотив" Пловдив) срещу Габриела Михайлова (ТК "Сливен 92").

При мъжете и днес фаворитите не допуснаха грешка и продължават напред. Така в трети кръг един срещу друг ще се изправят националът ни за Купа "Дейвис" Александър Лазаров срещу опитния Илия Кушев (ТК "Левски"), а Габриел Донев (ТК "НСА") и Цветан Михов (ТК "Левски") ще премерят сили за втори път в рамките на седмица, след като играха на финала на "Амбинор къп". Останалите срещи са Тихомир Грозданов (ТК "Левски") срещу Петър Трендафилов (ТК "15-40") и Калоян Вълчев (ТК "Черно море Елит") срещу Радослав Шандаров (ТК "Вектор Тенис Спорт").

На титлата при двойките жени ще спорят Виктория Очева/Джулия Терзийска и Михаела Кафтанова/Габриела Михайлова. За мача за трофея при смесените дуети се класираха Тони Нейков и Петя Аршинкова, а техните съперници ще станат ясни в петък след изиграването на мача между Джулия Терзийска/Фердун Шефкедов и Виктория Очева/Петър Трендафилов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини