Раонич: Аз бях най-големия си враг



Раонич: Аз бях най-големия си враг
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-09-2016 09:31 | Tennis24.bg

Анализаторите могат да кажат, че в този ден тялото и главата просто не са били в синхрон. За финалиста от Уимбълдън Милош Раонич вчера беше точно такъв ден във Флашинг Медоус.

Петият поставен беше под стрес и се оплакваше от крампи и неочаквано отпадна още във втори кръг от Райън Харисън с 7:6(4), 5:7, 5:7, 1:6. Така за първи път през сезона канадецът пропусна да стигне до четвърти кръг на голям турнир.

„Бях най-лошия си враг днес. Опитах най-доброто от себе си, но не намерих начин да му се противопоставя. Тялото ми не ми позволи. Имаше куп проблеми – лявата ми ръка, дясната ръка, в края на третия сет – и двата квадрицепса, реброто“, коментира Милош.

Канадецът направи 18 аса, но и нехарактерните за себе си 15 двойни грешки. Спечели само 67% от точките от първи сервис, докато съперникът му все 74% от своите. Раонич добави и 62 грешки към статистиката си, почти двойно в сравнение със съперника си.

„Мисля, че се колебаех в началото. Бях прибързан, форсирах нещата и не се движех добре. По-късно се появиха проблемите. Имаше точки, в които едва държах ракетата. Не си спомням да съм губил някога мач заради крампи. Сега ми предстоят няколко турнира и имам цели, които както винаги са максимумът“, допълни Раонич. Той има огромен шанс да остане в Топ 8 въпреки отпадането си в Ню Йорк и да участва във финалите на АТР в Лондон от 13 до 20 ноември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини