Квалификант отстрани Раонич на US Open



01-09-2016 08:21 | Любомир Тодоров

Финалистът от Уимбълдън и пети поставен на Откритото първенство на Съединените щати по тенис Милош Раонич отпадна във втория кръг. Рафаел Надал, който е в половината на канадеца, продължава без загубен сет в Ню Йорк.

Американският квалификант Райън Харисън победи Раонич с 6:7(4), 7:5, 7:5, 6:1 и за първи път в кариерата си е в трети кръг на турнир от Големия шлем. Милош страдаше от травма в лявата китка, заради която поиска медицински таймаут в третата част.

Освен това получи крампи и страдаше много от жегата и високата влажност на корта. Накрая Раонич рухна и в последния сет практически не оказа съпротива на 120-ия в световната ранглиста Харисън, който ще играе срещу Маркос Багдатис.

"Беше тежко физическо изпитание, но аз играх с много адреналин. Това е голяма победа да мен, играя добре през цялото лято", не скри радостта си 24-годишният тексасец.

В двубой от нощната сесия четвъртият в схемата на US Open Надал се наложи над италианеца Андреас Сепи с 6:0, 7:5, 6:1 след два часа и 17 минути игра на "Артър Аш Стейдиъм".

Испанският левичар беше безпощаден в първия сет, а и съперникът му направи доста грешки. Публиката избухна в овации, когато Сепи взе първия си гейм в началото на втората част, а след това проби сервиса на Рафа. Бившият шампион от Ню Йорк върна брейка за 3:3. Малко след това заваля и новопостроеният покрив на най-големия корт в света за първи път влезе в употреба.

В края на частта Надал сервираше за спечелването й при 5:3, но допусна отново да бъде пробит. Все пак в 12-ия гейм 30-годишният бивш номер едно в света направи нов брейк, с което пречупи съперника. В третия сет битка нямаше.

Рафа направи 23 печеливши удари при 28 непредизвикани грешки. В третия кръг той излиза срещу Андрей Кузнецов. Руснакът отстрани друг испанец - Алберт Рамос-Виньолас, в три сета.
Arthur Ash roof

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини