Федерер: 2010 година бе добра, за да си на върха обаче, трябва нещо "наистина специално"



31-12-2010 15:03 | Николай Драгиев

Роджър Федерер отчете, че 2010 година е добра за него. Според швейцареца при всеки друг сезон с титла от Големия Шлем и триумф на финалния "Мастърс" на осемте най-добри, е щял да има всички шансове да оглави подреждането. Сега обаче Рафаел Надал е направил "нещо наистина специално", печелейки три от турнирите в Големия Шлем.

"В други години, аз щях да съм номер 1 с моите постижения. Но Рафа направи изключителен сезон с три титли в Шлема. Да триумфираш в Australian Open и на ATP World Tour Finals по принцип те поставя в отлична позиция да си №1. Рафа обаче също го е правил, а накрая е имало случаи, в които също е бил №2," обобщи Роджър в Абу Даби.

За Федерер при тази конкуренция, за да си на върха, трябва да покажеш нещо наистина невероятно през годината. "Страхотно е за играта това, което се случва. За да си начело трябва да покажеш нещо "наистина специално."

"Играх в пет от последните седем седмици на годината и бях наистина уморен. Успях да си открадна няколко дни със семейството ми, което беше добре. Демонстративните мачове с Рафа дойдоха след това и мисля, че се получи доста успешно. Голямо забавление бе. А освен това събрахме пари и за децата," допълва швейцарецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини