Надал изброи кои тенисисти счита за най-голяма заплаха



31-12-2010 14:39 | Николай Драгиев

След "фантастичната" 2010 година Рафаел Надал очаква доста по-труден сезон 2011. Испанецът призна, че ще даде всичко от себе си да спечели Australian Open в желанието си да оформи четири поредни титли на турнирите от "Големия Шлем".

Титла в Мелбърн ще му даде и шанс да атакува "Голям шлем" в една година. Разбира се Надал определи подобно развитие като "утопично". Също така Рафа изброи имената на съперниците, които смята за най-опасни за в бъдеще.

"Да спечеля в Австралия ще бъде страхотно. Ще дам всичко от себе си. Несъмнено ще бъде трудно с оглед на това, че най-добрите в света също ще бъдат там. Решителни ще бъдат първите четири кръга, след това е по-лесно, а и си по-мотивиран. Може би това ще е единствения ми шанс да спечели четирите турнира един след друг," сподели Надал в Абу Даби.

Според световния номер 1, той все още има доста неща, които да подобри в играта си. "Има много какво да подобря. Придвижването по корта, бекхендът и сервисът са неща, които трябва да работя върху тях. Няма значение колко добре си играл, важно е в дадения момент да покажеш най-доброто от себе си във важните турнири," допълва той.

Кои обаче са останалите конкуренти според Рафа за титла от Големия Шлем? Без Федерер разбира се, който се подразбира.

"Мисля че Томаш Бердих, Новак Джокович, Анди Мъри, Робин Сьодерлинг и надявам се Фернандо Вердаско и Николай Давиденко. Всички те имат своите възможности," смята Рафа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини