Анди Мъри: Един от най-трудните ми финали



15-08-2016 10:27 | Tennis24.bg

Емоционален и много, много уморен бе олимпийският шампион Анди Мъри след финала в Рио. Шотландецът победи със 7:5, 4:6, 6:2, 7:5 аржентинеца Хуан Мартин дел Потро и стана единственият тенисист с две поредни олимпийски титли.

„Очевидно не беше лесно. Много може да се случи за четири години. От Лондон насам преживях много, претърпях операция в гърба. Имах и някои трудности. Но съм много щастлив, че продължавам да се състезавам на най-високо ниво. Надявам се да продължа така.

За финала трябваше да пренастроя ума си. Да завършиш турнир по този начин е наистина много емоционално. Последните 10 дни бяха наситени с емоции и съм щастлив от финала. Този мач е един от най-трудните финали в кариерата ми. Беше по-емоционално от друг път. Беше ми трудно и физически. Имаше много възходи и падения“, коментира Мъри.

Той не пропусна да похвали и съперника си от финала – Хуан Мартин дел Потро: „Той направи зашеметяващо завръщане. Игра на невероятно ниво след всички проблеми с китките си. Не мога да си представя колко е преживял и през какво е минал, за да го направи. Заслужава много уважение и трябва да е много горд с това, което стори в Бразилия.“

Анди остана една екстра вечер в Рио, за да отпразнува трофея си. Той трябваше да се качи на частен самолет с Рафаел Надал, който да ги откара към Маями, за да продължат сезона си с участие в Синсинати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини