Мъри отново олимпийски шампион



15-08-2016 03:05 | Любомир Тодоров

Анди Мъри е първият в историята, който успява да защити олимпийската си титла.

На финала в Рио де Жанейро вторият в схемата надделя над Хуан Мартин дел Потро от Аржентина със 7:5, 4:6, 6:2, 7:5 след повече от четири часа игра, за да запише 12-а поредна олимпийска победа.

След маратонски гейм Мъри успя да направи пробив за 2:0. Но южноамериканецът го върна тутакси. Последва нова размяна на брейкове. В 12-ия гейм шотландецът стигна до два сетбола срещу Дел Потро и реализира още първия след печеливш удар от бекхенд.

Аржентинецът започна следващата част с брейк след дълъг гейм. В следващия той затвърди за 2:0, като преди това трябваше да отрази 3 точки за връщане на пробива. Постепенно Мъри намери първия си сервис, а Кулата от Тандил започна да показва признаци на умора. Въпреки това той стигна до сетбол в деветия гейм, но британецът взе подаването си. След това Дел Потро сервираше за спечелване на частта. Той получи две точки за спечлеване на частта, но Анди се защити умело. Но при третата си възможност Делпо беше безпощаден и приключи с форхенд уинър, за да изравни частите.

В третия сет шотландецът проби за 4:2 при втората си възможност. В осмия гейм Анди дръпна с 40:0 и приключи сета при втората си възможност с печеливш ретур.

Делпо стартира следващата част с пробив на 15. Мъри го върна веднага като завърши гейма с къса топка. Последваха нови два разменени пробиви. Анди пръв успя да вземе подаването си за 3:2. След това Хуан Мартин поиска физиотерапевт на корта. Аржентинецът проби за 5:3, но британецът го върна при 5:5. В следващия гейм южноамериканецът отново имаше две точки за нов брейк, но Мъри се спаси с перфектен сервис и два аса. в 12-ия гейм при 30:30 вторият в света беше в печеливша позиция, но крясък на аржентински фен, смути Анди и той сбърка топката. След това обаче шотландецът стигна до шампионска точка, но сбърка при ретура. Но при втората възможност Мъри триумфира след бекхенд в мрежата на Дел Потро.

Анди донесе пети златен медал за Великобритания при мъжете, а Делпо стана вторият от своята страна с олимпийско сребро след Габриела Сабатини през 1988 година.

Бронзът в Рио заслужи Кей Нишикори от Япония.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини