Постоянният Мъри ще спори и за титлата на Уимбълдън



08-07-2016 20:51 | Любомир Тодоров

Вторият поставен Анди Мъри ще спори за титлата на Уимбълдън с Милош Раонич. Британецът показа голямо постоянство, след като се класира и на третия финал на турнир от Големия шлем през тази година. Той загуби от Джокович в Мелбърн и Париж.

Мъри се наложи над №10 в схемата Томаш Бердих с 6:3, 6:3, 6:3 за час и 57 минути и стигна за трети път до последния мач в "Ол Инглънд клъб" след 2012-а, когато загуби от Федерер и 2013-а, когато сложи край на британската суша на Уимбълън.

Шотландецът проби за 2:0, но Бердих тутакси направи рибрейк. Търпението на Мъри беше възнаградено и той постигна нов пробив за 5:3, след което безпроблемно затвори сета на свой сервис.

Шампионът от 2013 година нанесе удар в следващата част като спечели подаването на чеха за 4:3. Това притесни чеха и Мъри спечели и следващите два гейма, за да удвои аванса си в сетовете.

И в следващия сет олимпийският първенец продължи по график. Анди направи пробив за 3:1. При 5:3 шотландецът вече сервираше за мястото на финала. Той стигна до мачбол и го реализира веднага след грешка от бекхенд на Бердих.

Мъри води с 6-3 в преките двубои срещу Милош Раонич. Тази година двамата са играли три пъти като неизменно Мъри е печелил. Той се наложи над канадеца на полуфинала на Откритото първенсво на Австралия в 5 сета, на четвъртфинала в Монако и през юни на финала в "Куинс клъб" в Лондон на трева с 6:7, 6:4, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини