Федерер: Това не е последният ми Уимбълдън



08-07-2016 20:30 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се сбогува с мечтата си за 18-а титла от Големия шлем и 8-а на Уимбълдън. Той отпадна в полуфиналите след нов петсетов трилър, този път срещу Милош Раонич 3:6, 7:6(3), 6:4, 5:7, 3:6.

„Не знам къде изгубих мача. Имах няколко брейк-пойнта, не знам колко. Имах възможности. Шансовете ми бяха през целия четвърти сет. Опитах се да направя брейк в сервис геймовете му, но не успях. А и той сервира добре. Той свърши добра работа. Много съм разочарован. Не знам какво се случи. Нямам обяснение, направих две двойни грешки. Много съм тъжен, но и много ядосан на себе си. Не трябваше да губя толкова лесно. Милош заслужаваше победата, но аз му помогнах. Знаех, че той е страхотен в тайбреците, всъщност винаги съм знаел, че ще страшно трудно“, каза на пресконференцията швейцарецът. Той вече има загуба от Раонич този сезон – в Бризбън през януари. „Когато играхме с него в Бризбън, той игра точно така. Когато ме победи в Париж - също. Винаги гледа да вземе предимство още с първия удар. Тук той си вярва повече, изчистил е много играта си от последните 2-3 години“, анализира Федерер.

Той обаче се закани да се върне отново в Лондон: „Мечтаех да спечеля осмата си титла от Уимбълдън, но това не е единствената причина, заради която играя тенис. Няма да вляза в хладилна камера сега и да изляза догодина, за да се върна да играя на Уимбълдън догодина. Не правим така. Играем по около 60 мача годишно, правим и други неща. Уимбълдън е важен, но не е всичко. Има много неща, които искам да постигна. Всъщност мачът с Чилич, а и този, все пак изиграх 10 сета, ми дават увереността, че съм здрав. По-здрав, отколкото си мислех. Това няма да е последният ми Уимбълдън. Искам да се върна на Централния корт“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини