Цвети продължава с победите в Бирмингам



14-06-2016 14:18 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се класира за втори кръг на силния турнир на тревни кортове в Бирмингам, който е от категорията WTA Premier. Това стана факт, след като пловдивчанката се наложи с 2:0 сета над Леся Цуренко (Украйна), в отделните части 6:4, 6:2.

Това беше четвърта поредна победа за българката, която премина успешно през квалификациите. Важно е да се отбележи, че до момента Пиронкова няма загубен сет в турнира!

Във втори кръг Пиронкова ще се изправи срещу Белинда Бенчич (Швейцария, №4) или Ирина-Камелия Бегу (Румъния). Благодарение на победата днес Цвети си гарантира и 80 точки за ранглистата (25 от квалификациите).

Първият сет мина през няколко обрата. Първоначално Пиронкова стартира отлично и поведе с 4:1 гейма, но Цуренко успя да изравни за 4:4. Ключов за изхода на частта се оказа деветият гейм, в който украинката имаше точка за пробив за преднина 5:4, след което щеше да има възможността да сервира за сета.

Цвети обаче отрази брейк-бола, а в ответния гейм поведе с 40:15 и реализира още първия сетбол, който се откри пред нея – 6:4 след 35 минути игра! Това беше и седми пореден сет на сметката на Пиронкова в Бирмингам.

Втората част започна с пробив за Цуренко, но Цвети веднага успя да навакса изоставането и записа страхотна серия от 4 последователни гейма на сметката си за преднина 4:1. В последствие до края на мача Цуренко успя само веднъж да спечели гейм и двубоят приключи с успех за Цвети след едва 65 минути игра.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини