Втора победа на Пиронкова в Англия



12-06-2016 20:55 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за финалния трети кръг на квалификациите на турнира на трева в Бирмингам от категория "Интернешънъл".

Петата поставена се наложи над чехкинята Кристина Плишкова с 6:3, 7:6(8) след час и 32 минути игра.

В шестия гейм на първата част Цвети поведе с 40:0 след двойна грешка на съперничката и моментално проби за 4:2. В следващия гейм се стигна до дюс, но Пиронкова успя да затвърди. При резултат 5:3 пловдивчанката сервираше за спечелване на сета. Геймът мина през редица перипетии. Първо четвъртфиналистката от "Ролан Гарос" трябваше да отрази две точки за връщане на пробива, след това пропиля три сетбола, спаси още един брейк пойнт и при четвъртата си възможност загвори частта след 36 минути игра.

Цветана продължи с високо темпо, проби в самото начало от четвърти опит и затвърди бързо за 2:0. За съжаление 24-годишната левичарка от Лоуни направи рибрейк за 4:4. После всяка печелеше подаването си и се стигна до тайбрек. Пиронкова направи минибрейк за 3:1 точки след шестата двойна грешка на близначката на Каролина Плишкова. Смяната на половините дойде при 4:2. Българката получи мачбол на сервис на съперничката, но не успя. След това отрази сетбол на чехкинята и изпусна още един мачбол. При третия обаче Цвети не сбърка и спечели срещата.

Успехът донесе на българката 18 точки за световната ранглиста, където е 71-а. За влизане в схемата тя очаква Катерина Бондаренко (Украйна).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини