Пиронкова в основната схема без загубен сет



13-06-2016 18:38 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова преодоля квалификациите на тенис турнира на трева в Бирмингам без да загуби и сет и влезе в основната схема.

Петата поставена се наложи днес над достигалата до №29 в света Катерина Бондаренко от Украйна със 7:5, 6:4 след час и 19 минути игра.

Двубоят започна с повече от два часа закъснение заради дъжда. Цвети не се бави и проби за 2:0. Тя поведе с 40:0, но опитната украинка успя да изравни. Пиронкова стигна до четвърта точка за пробив и този път успя. След това бързо затвърди брейка. В четвъртия гейм тя пак имаше възможност да пробие подаването на Бондаренко, но съперничката се измъкна. Пловдивчанката допусна брейк за 4:3. Отговорът на четвъртфиналистката от "Ролан Гарос" беше незабавен и категоричен - нов пробив, при това на нула. При 5:3 Цветана сервираше за спечелване на сета. Тя поведе с 40:15, но допусна първата си двойна грешка, което разстрои играта й и тя беше пробита. В 12-ия гейм българката реши, че не й се играе тайбрек, дръпна отново с 40:15 и този път реализира общо четвъртия си сетбол, за да затвори частта след 42 минути.

В четвъртия гейм на следващия сет Пиронкова стигна до два брейк пойнта след шестата двойна грешка на съперничката и тутакси проби за 3:1. Разсейване на 28-годишната пловдивчанка позволи на украинката да направи рибрейк при 4:3. Веднага след това Цвети стигна до точка за пробив от 0:40, но съперничката се измъкна. Всичко приключи в десетия гейм. Пиронкова стигна до мачбол и го реализира веднага.

Третият пореден успех на зелено носи на Цветана 26точки за световната ранглиста и 5735 долара от наградния фонд в Бирмингам.

По-късно днес Пиронкова ще научи своята съперничка в основната схема на турнира. Вариантите са друга украинка, в лицето на Леся Цуренко, участващата с "уайлд кард" британка Тара Муур, Андреа Петкович от Германия или друга тенисистка от квалификациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини