И в Рио ще имаме двама тенисисти



07-06-2016 08:15 | Любомир Тодоров

На втори поредни Олимпийски игри българският тенис ще бъде представен от Цветана Пиронкова и Григор Димитров. Те стигнаха до втори кръг в Лондон през 2012 година. Списъкът с участниците трябва да бъде обявен официално от ITF.

Докато Гришо беше сигурен за Рио де Жанейро, благодарение на класирането си в световната ранглиста, Цвети взе квота за Игрите миналата седмица, след като се класира на четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Това й позволи да стигне до №71 в класацията на WTA днес и според класацията в Уикипедия, пловдивчанката заема последното 56-о място. За нея това ще бъде трето олимпийско участие, защото игра и в Пекин през 2008 г.

Според президента на БФТ Стефан Цветков Пиронкова и Димитров имат реални шансове да участват и на смесени двойки на Олимпиадата.

До този момент на Игрите България е била представяна от шестима тенисисти. Освен Гришо и Цвети са участвали още Мануела Малеева, Катерина Малеева, Магдалена Малеева и Елена Пампулова. През 1988 година в Сеул Мануела спечели бронзов медал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини