Джокович и Надал могат да се срещнат на полуфинал



20-05-2016 14:14 | Tennis24.bg

Водачът в схемата на "Ролан Гарос" Новак Джокович ще срещне в първия кръг Йен-Хсун Лу от Тайван.

Следващият съперник на сърбина, който в неделя ще навърши 29 години, евентуално ще бъде победителят от двубой между все още неизвестни тенисисти от квалификациите. Ако продължи напред Ноле вероятно ще се изправи срещу Федерико Делбонис, а след това може би и срещу шампиона от София Роберто Баутиста Агут.

В половината на Джокович е и деветкратният шампион в Париж Рафаел Надал. Двамата могат да се срещнат на полуфинал, т.е. на едно стъпало по-високо, в сравнение с четвъртфинала, спечелен от Ноле през 2015 година.

Четвъртият в схемата испански левичар започва с мач срещу австралиеца Сам Грот. При успех после го очаква почти сигурно аржентинецът Факундо Банис, а в трети кръг Рафа евентуално би играл с Кевин Андерсън, а след това с Доминик Тийм.

Вторият в схемата Анди Мъри очаква тенисист от квалификациите на старта. След това му предстоят двубои срещу участващия с "уайбд кард" Матиа Бург (Франция) или още един играч от пресявките. В трети кръг шампионът от Рим би трябвало да се срещне с Иво Карлович. Възможен е полуфинал със Стан Вавринка.

Поставеният под №3 шампион от "Ролан Гарос" започва срещу Лукаш Росол от Чехия. Двамата ще направят генерална репетиция за Париж още днес, защото Вавринка играе срещу чеха на полуфинала в Женева. При успех на Стан съперник във втория кръг ще е победителят от мача между Мартин Клижан и Таро Даниел.

Според специалистите възможните четвъртфинали са:
Джокович - Бердих
Надал - Цонга
Вавринка - Раонич
Мъри - Нишикори.

Виж схемата на "Ролан Гарос" - тук!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини