Цвети започва с бивша финалистка от Ролан Гарос



20-05-2016 12:56 | Станко Димов

Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Сара Ерани в първи кръг на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”. Италианката Ерани е поставена под №16 в схемата, като най-доброто й постижение в турнира е достигането до финал през 2012-а, където отстъпи пред Мария Шарапова.

До момента Пиронкова и Ерани са играли 3 пъти, като италианката води с 2:1 победи. Двете обаче никога не са се срещали на клей корт.

Припомняме, че миналата година Цветана Пиронкова записа рекордно класиране на „Ролан Гарос”, достигайки до III кръг, където бе спряна от Слоун Стивънс.

Сара Ерани заема 18-та позиция в най-новата ранглиста, където Цвети е №106. Италианката има зад гърба си участие на 19 финала, като е успяла да спечели 9 трофея. Ерани, която е и отличен двойков играч, се чувства най-добре на червени кортове, където са и по-голямата част от успехите й.

Победителката от двубоя Пиронкова – Ерани ще срещне във втори кръг спечелилата мача Юхана Ларшон (Швеция) – Магда Линет (Полша). Любопитното е, че в тази част на схемата е и Слоун Стивънс (САЩ, №19), с която Цвети може да премери сили отново в трети кръг, ако двете стигнат до тази фаза на турнира.

ОСНОВНА СХЕМА НА РОЛАН ГАРОС ПРИ ДАМИТЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини