Марко Джокович: Никой не мрази брат ми



12-05-2016 09:55 | Станко Димов

В интервю за Tennis Topic, Марко Джокович, брат на Новак Джокович, говори за отдадеността на световния №1 към тениса и как той се е променил през годините. Според Марко, най-голямата мотивация на Ноле е възможността да помага на хората.

„Новак обича да помага на хората. Той е наясно, че колкото повече успехи има на корта, толкова по-големи ще бъдат възможностите да помага на хората. Затова той иска да печели постоянно. Когато беше малък, Новак живееше друг живот, той не разполагаше с пари. Сега, с парите които получава, той помага на кората в нужда. Не беше най-добрият момент да играеш тенис в Сърбия, с войната и всичко, което се случи. Семейството ни остана единно”.

Запитан дали е очаквал Новак да стане толкова успешен тенисист, Марко каза следното: „Ще ви кажа истината. Аз съм с него в продължение на много години. Когато той започна да играе имаше моменти, в които не пътувахме заедно. Но Новак винаги е притежавал нещо специално. Точно затова в момента е там, където се намира. За мен това е нормално. Може би за хората е било изненада, но за мен беше ясно, че един ден той ще стане шампион. Новак го искаше много и го направи”.

В Мадрид преди 3 години срещу Григор Димитров, както и тази година срещу Милош Раонич, Новак имаше „закачка” с публиката. Марко обаче е убеден, че това не е нищо сериозно. „Не мисля, че има проблем между брат ми и феновете на тениса в Испания. В Мадрид, когато победи Баутиста Агут, някои започнаха да го освиркват, но повечето фенове го аплодираха. Никой не мрази Новак Джокович. Когато го срещнат на улицата хората го поздравяват, може да се уверите в това”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини