Тони Надал: Не искам Джокович за съперник за Рафаел



03-05-2016 10:55 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Тони Надал изрази оптимизъм и добри впечатления от играта на племенника си Рафа през последните седмици:

„Удря по-добре топката, отново тича както преди. Миналата година нервността пречеше на придвижването му. – каза Надал старши. - Сервисът му е по-хубав, заради самоувереността от играта му виждам и радост. Спечелихме важните клей-турнири в Монте Карло (от 2012 не го бе правил) и „Годо” в Барселона (след 2 години издънки), но за потвърждение на възстановяването му трябва малко да изчакаме. След „Ролан Гарос” ще видим освободен ли е”.

Треньорът бе помолен да коментира показващия отлична форма и здрави удари на тренировките Рафа и дали иска негов финал срещу Новак Джокович:

„Рафаел е пред поредния си изпит, нормално е да натиска и влиза в ритъм преди старта. Искам да спечели турнира в Мадрид, специален и труден е заради надморската височина, топката е по-бърза. Най-големият фаворит за титлата тук е Джокович, както и Анди Мъри. Не искам финал срещу Новак, пожелавам си за Рафа най-слабия съперник от турнира, за да му е по-леко и вземе точки. Ако питате дали Барселона и Реал искат финал един срещу друг, сигурно не си го пожелават, въпреки че за журналисти и фенове ще е най-интересно.”

На турнира в Каха Махика за първи път свой щанд има новата тенис академия на Рафа Надал, която скоро ще бъде открита и чичо Тони представи първия детски лагер 19 юли – 22 август.

„Рафаел вложи много сърце, изпипа детайлите, иска децата да се чувстват като професионални спортисти в академията му. Ще работят отлични специалисти като треньора на Карлос Моя - Жоан Бош, извел го до №1 в света, други треньори, аз, Карлос Коста, също и хора, които ще се грижат за децата.”

Академията край родното градче на Надал Манакор на красивия остров Майорка има 26 тени корта (3 закрити), 7 за падел, 2 за скуош, 2 футболни игрища (1 закрито), 3 универсални, лекоатлетическа писта, открит и закрит басейни, спа, модерен фитнес 3000 кв.м., медицински център, хотел, ресторант и международно училище с от седмични до годишни програми, зали за видео игри. Рафа е направил и музей с всичките си трофеи за максимална мотивация на бъдещите спортисти. Той планира срещи с малчуганите, когато графикът му позволи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини