Надал за Теnnis24.bg: Играя добре и печеля срещу най-силните



Надал за Теnnis24.bg: Играя добре и печеля срещу най-силните
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-05-2016 17:42 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Петият в мъжкия тенис Рафа Надал се появи със самочувствие пред медиите на турнира Мутуа Мадрид Опен (5 719 660 евро) и заяви, че се чувства в отлична форма за предстоящото състезание.

„Миналата година бе лоша за мен, играх зле, имах проблеми с нервност. След турнира в Монте Карло този сезон съм доволен от играта си, играя добре и печеля срещу най-добрите. Не знам какво ще срещна в Мадрид, но обичам турнира и имам голямо желание да се представя добре. Искам да чувствам свобода в играта си и да съм конкурентоспособен. По-уверен съм край морето, но надморската височина в Мадрид (650 м -б.а.) не влияе на играта ми.” – каза 4-кратният шампион в Мадрид и 7 пъти финалист с впечатляващ показател от 39 победи – 9 загуби.

При нова титла на клей, Надал има уникалния шанс да стене официално „крал на червени кортове” с 50 трофея. В момента той дели короната с Гийермо Виляс.

Испанецът идва с титли от Монте Карло и Барселона и серия от 10 поредни победи на червено и 22-6 мача през сезона. Поставен под №5, той играе направо във 2 кръг срещу победителя от мача В.Троицки – А.Кузнецов. Може да срещне най-големия си съперник в кариерата Роджър Федерер (№3) на четвъртфинал и на полуфинал някой от Томас Бердих (№8), Григор Димитров или Анди Мъри (№2), от когото загуби миналогодишния финал.

Рафа, който след месец навършва 30 години, потвърди че има отговор от ИТФ и ще бъде публикувано допинг досието му, но не пожела да говори по темата с делото срещу бившата френска министърка:„Щастлив съм, че пари не ми трябват, за мен е въпрос на имидж – хората са свободни да говорят, но когато не знаят добре нещата, е различно. Спортът трябва да е чист, да изглежда чист, за прозрачността и за всички е добре да се публикува допинг теста ми. Знам, че е в процедура.”

Междувременно „АВС” пише, че наскоро Рафа си е купил 23-метрова яхта „Бетовен” от Монте Карло за 3 милиона евро, с 4 каюти с бани. Тенисистът от Манакор с богатство от 45 милиона евро, се доверява на семейството и агента си Карлос Коста за управление на бизнеса си си и засега иска да се фокусира в спорта. Рафа отскоро имал и имение от 1400 кв.м. (7000 м парцел) за 4 милиона на един от най-китните заливи на родния остров Майорка Порто Кристо, както и имоти в Доминикана. Баща му Себастиан Надал фигурирал като съдружник в 60 фирми, майка му, Ана Мария, ръководела социални и учебни проекти в Индия и Испания, заедно с дългогодишната му приятелка Сиска Перело, която е и директор във фондацията на Рафа.

Надал и чичо Тони скоро ще открият първата си тенис академия в Майорка. Утре на турнира Тони Надал ще представи първият й камп за млади тенис надежди.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини