Хюит си пожела участие във финалния "Мастърс" (видео)



06-12-2010 17:49 | Станко Димов

Първата ракета на Австралия Лейтън Хюит сподели, че основната задача пред него през сезон 2011 ще бъде силно представяне в турнирите от Големия шлем. Хюит, който е шампион от US Open 2001 и Уимбълдън 2002 разкри също, че все още не е напълно възстановен от поредната травма.

 

"Все още не съм в състояние да играя на най-високо ниво и да се конкурирам с топ състезателите в света. Сега ще се концентрирам повече върху изработването на графика ми за следващия сезон. Приоритет за мен ще бъдат надпреварите от Големия шлем, както и участие в отборното първенство "Хопмън Къп".

 

Ясно е, че физическото състояние е факторът, който притеснява всеки един играч в света, защото никой не е застрахован от здравословни проблеми, които могат да възникнат във всеки един момент. Този сезон няма да бъде последният ми в тениса, не мисля да спирам сега.

 

Надявам се да постигна добри резултати и да намеря място във финалния турнир на 8-те най-добри в Лондон. Сигурен съм, че ако се представя добре на "Мастърс" турнирите, както и в Големия шлем, този цел ще бъде постижима", коментира Хюит.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини