Швед ще връща славата на Хубавата Маша



05-12-2010 14:06 | Станко Димов

Мария Шарапова прави всичко по силите си, за да се върне в челните позиции на ранглистата. За тази цел сексапилната рускиня назначи втори треньор в щаба си. От следващата седмица Маша ще работи с шведския специалист Томас Хогщед, който ще бъде в тандем с дългогодишния й наставник Майкъл Джойс, съобщи Tennis.com.

 

Първата съвместна тренировка на Шарапова и Хогщед ще бъде в началото на идната седмица в академията на Ник Болетиери във Флорида. Идеята за новия човек в щаба на Шарапова е била именно на Джойс, който познава отлично шведския си приятел. Под ръководството на Хогщед пък място в Топ 10 в света намериха играчи като Ли На (Китай) и натурализираният американец Томи Хаас.

 

Шарапова ще завърши годината като номер 18. Рускинята остана повече от разочарована от представянето си в турнирите от Големия шлем през сезона. Именно това ще бъде задачата на тандема Джойс-Хогщед, които ще трябва да "върнат" някои от трофеите в ръцете на Маша. За последно Шарапова триумфира в Австралия през 2008-ма.

 

Този сезон Шарапова загуби от бившите номер 1 в света Жустин Енен и Серина Уилямс на "Ролан Гарос" и Уимбълдън и от сегашната водачка Каролина Вожняцки на US Open. В началото на сезона пък Маша се предаде още в първия кръг на Australian Open, губейки от сънародничката си Мария Кириленко.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини