Щефи Граф нахъсала Кербер преди финала



31-01-2016 16:11 | Tennis24.bg

Легендарната тенисистка Щефи Граф нахъсала допълнително сънародничката си Ангелик Кербер преди финала на Australian Open срещу Серина Уилямс. Кербер спря победната серия на американката като я победи с 6:4, 3:6, 6:4 във финала в Мелбърн. Така Уилямс не успя да спечели своя 22-ри трофей от Големия шлем и да изравни историческия резултат на Граф.

Преди финала в събота Стефани, както напоследък предпочита да я наричат, изпратила съобщение с пожелание за успех на Кербер, а след това специално я поздравила за победата. В последните години 46-годишната днес Граф се е отдала на семейството си с Андре Агаси и двете им деца – 14-годишния Джейдън и Джаз (12 г.) в Лас Вегас.

„И когато играеше, Граф не обичаше прес-проявите и ПР-дейностите. Тя рядко се появява в медийното пространство и днес“, сподели за US Today журналистът Дорис Хенкъл.

Граф обаче поддържа контакт с 28-годишната Кербер от няколко години. През 2012 г. бившата номер 1 влезе в съблекалнята на сънародничката си, след като тя се класира за полуфиналите на Уимбълдън. Миналия март пък Кербер й гостува в Лас Вегас по време на програмата за развитие на играчите на „Адидас“.

„За мен това бяха специални моменти. Поддържам контакт с нея почти по време на всички турнири. Щефи не ми говори много, но за мен всяка нейна дума е важна, защото това е Щефи“, коментира Кербер.

Ангелик стана първата германка, която печели турнир от Големия шлем от 1999 г., когато именно Граф триумфира на „Ролан Гарос“. Именно Граф е и последната германка с титла от Australian Open – през 1994 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини