Дебютантът Лазаров отпадна от Sofia Open (+ снимки)



30-01-2016 18:15 | Tennis24.bg

Участващият с „уайлд кард“ Александър Лазаров отпадна в квалификациите на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open.World Tour.

В дебюта си в състезание от АТР World Tour 18-годишният българин отстъпи в напълно равностоен двубой на №8 в схемата Мариус Копил от Румъния с 6:7(5), 4:6 след един час и 25 минути игра на централния корт в „Арена Армеец София“.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

В първия сет тийнейджърът от София беше близо до успеха. Той отрази точка за пробив на румънеца в шестия гейм. На свой ред Лазаров стигна до брейк пойнт при 5:5, но опитният Копил се спаси с добър начален удар. В логичния тайбрек един минипробив в началото донесе успеха на съперника на българина. Той поведе с 6:3 точки. Държавният шампион до 18 години успя да неутразира два сетбола с мощни сервиси, но при третия началният удар на съперника свърши работа.

Във втората част Алекс продължи със смелата си игра. Той отрази 4 точки за пробив на Копил, но за съжаление 25-годишният румънец стигна до брейк за 5:4. И след това успя да затвори двубоя при своето подаване.

„Започнах леко притеснен, но подкрепата на публиката в залата ми помогна да се успокоя след 15-ина минути и да заиграя, както мога – заяви Лазаров след срещата. – Този мач показа, че съм на прав път в моето развитие. Когато стигнах до точката за пробив в първия сет се надявах да я реализирам, но съперникът не трепна. Когато спечели първия сет Копил видимо се успокои. Той продължи да сервира много добре, но започна и да посреща по-добре. Организацията на турнира е на световно ниво, благодаря за поканата да участвам в него“.

Други резултати:
(4)Томас Фабиано (Ит) - Ласло Джере (Срб) 6:4, 6:4
(6) Фарух Дустов (Узб) - Алдин Сеткич (БиХ) 5:7, 6:3, 6:3
(1) Юичи Сугита (Яп) - Джем Илкел (Тур) 6:4, 6:1
Мартон Фучович (Унг) - (7) Александър Недовезов (Каз) 7:6(2), 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини