Мико пред Tennis24.bg: Жребият е добър, подготвен съм



30-01-2016 14:48 | Станко Димов

През идната седмица Димитър Кузманов ще изиграе първия си двубой в основна схема от турнир от АТР World Tour. Роденият в Пловдив тенисист, който получи „уайлд кард”, ще се изправи срещу литовеца Рикардас Беранкис на старта на Garanti Koza Sofia Open.

„Добре познавам качествата на съперника ми. Определено е доста сериозен съперник, но все пак се радвам, че не се паднах с някой от първите осем поставени. Не съм достатъчно запознат с играта на Беранкис, но хубавото е, че има два-три, за да го сторя. С моите треньор и екип тепърва ще разузнаваме неговия игрови план”, коментира Кузманов след официалната церемония по тегленето на жребия, която се състоя в хотел „Новотел”.

„Надявам се повече хора да дойдат и да ме подкрепят. Дано има и деца от клубовете, защото за тях турнирът в София е отлична възможност да видят на живо някои от най-добрите тенисисти в света. Чувствам се ентусиазиран и подготвен. Очаквам с нетърпение мачовете да започнат”, завърши втората ракета на България.

Ако успее да победи Беранкис, във втори кръг Кузманов ще срещне Малек Жазири или Жил Мюлер. Кога ще бъде първият двубой на Мико в София ще стане ясно в неделя следобед, когато организаторите публикуват програмата.

ГАЛЕРИЯ ОТ ЖРЕБИЯ ВИЖ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини