Кербер спря Азаренка и очаква Конта



27-01-2016 07:39 | Любомир Тодоров

Германката Ангелик Кербер стана първата полуфиналистка на Откритото първенство на Австралия по тенис. Левичарката от Бремен, която е №7 в схемата, се наложи над 14-ата Виктория Азаренка с 6:3, 7:5. Следващата съперничка на Кербер ще бъде сензацията Йохана Конта от Великобритания.

С мощна игра и серия от форхенд уинъри Кербер взе аванс от 4:0. Двукратната шампионка от Australian Open Азаренка навлезе в мача. При 3:5 тенисистката от Беларус сервираше за оставане в частта, но 28-годишната германка поведе с 40:0 и в крайна сметка взе сета след 48 минути игра.

Във втория Вика водеше с 5:2 гейма и 40:0, но не успя да го спечели. Тя предаде осмия гейм с двойна грешка и тук някъде се обърна колата. До края на мача Кербер не загуби повече гейм и записа първа победа над Азаренка в седмия мач помежду им.

"Не мога да ви опиша как се чувствам! Бях 0-6 срещу нея преди да излезем на корта. Казах си: Просто излез и я победи! Щастлива съм, че успях да го направя. Опитвах се да сервирам добре от самото начало и да играя по-агресивно, в сравнение с предишните ни няколко двубоя. Страхотно е, да съм за първи път на полуфинал", заяви усмихната Кербер след успеха.

В последния четвъртфинал 47-ата в света Йохана Конта, която британците наричат Джо, спря тръгналата от квалификациите Джън Шуай от Китай (№133 в ранглистата) с 6:4, 6:1.
Конта

Така родената в Сидни от родители унгарци 25-годишна Конта стигна до първия си полуфинал в турнирите от Големия шлем. До момента най-доброто й класиране беше осминафинал на Откритото първенство на Съединените щати през 2015 година.

В другия полуфинал в Мелбърн се срещат световната номер едно Серина Уилямс и №4 в схемата Агниешка Радванска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини