Серина победи Шарапова за 18-и пореден път



26-01-2016 08:49 | Tennis24.bg

Водачката в схемата Серина Уилямс се класира за полуфинал на Australian Open, след като победи с 6:4, 6:1 Мария Шарапова. Това беше 18-ти последователен успех за американката над рускинята.

Шарапова започна отлично и поведе с 2:0 гейма в деня на Австралия, но Уилямс успя да изравни, а при 4:4 и се наложи и да спасява точки за пробив. Американката обаче се справи и успя да спечели 7 последователни гейма, след което с лекота си гарантира място в следващия кръг.

„Беше много напрегнат двубой. Тя е невероятна, изключително концентрирана, била е №1 и е спечелила титли от Шлема не по случайност”, коментира Уилямс в интервюто на корта.

„Когато играеш срещу някой толкова добър, трябва да си готов да покажеш най-доброто от себе си”, каза още шампионката от миналата година.

„През цялата седмица играх агресивно, но днес не започнах срещата по този начин. След първия сет знаех, че искам да играя по друг начин, по този, който ми позволи да се класирам до четвъртфиналите и за радост го направих”.

На полуфиналите световната №1 ще се изправи срещу Агниешка Радванска, която по-рано през деня се справи с Карла Суарес Наваро. „Тя е невероятна в защита. Нямам какво да губя, така че трябва да покажа най-добрия си тенис”, каза Уилямс, която преследва своята 22-ра титла от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини