Раонич отстрани Вавринка след 5 сета



25-01-2016 09:52 | Любомир Тодоров

Канадецът Милош Раонич стигна до първия си четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Поставеният под №13 надделя над четвъртия в схемата шампион от Мелбърн през 2014 година Стан Вавринка с 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3 след повече от 3 часа и половина игра. Така Раонич стана първият играч от Страната на кленовия лист, който се е класирал поне на четвъртфинал във всички турнири от Големия шлем.

Роденият в Подгорица Милош взе първия сет след като проби за 5:4 и после го затвори с лекота при своето подаване. Във втория Стан започна с пробив за 2:0, но след това канадецът постигна три брейка и удвои преднината си.

Вавринка спаси точка за пробив в четвъртия гейм на следващия сет, което му вдъхна самочувствие. Той вдигна нивото на играта си, започна да ниже характерните за него уинъри от бекхенд и стигна до брейк за 6:5, а после и спечели частта. След първия гейм на четвъртия сет Раонич реши да смени обувките си преди почивката. Това вбеси Вавринка, който влезе в спор на френски със съдията на стол Паскал Мариа защо е разрешил това да стане сега. Адреналинът помогна на швейцареца и той изравни частите, след като отрази обшо 6 точки за пробив, а сам успя да постигне брейк за 3:2.

В решителния сет канадецът проби за 4:2, а после и затвърди уверено с гейм на 15. В осмия гейм Милош стигна до мачбол, но Стан го отрази с форхенд уинър. Раонич вече сервираше за място на четвъртфиналите. Той поведе с 40:0 и завърши двубоя след надиграване на мрежата.

Победителят приключи с 82 печеливши удари, от които 24 бяха асове, срещу 53 непредизвикани грешки (6 двойни). Вавринка направи 52 уинъра (9 аса), но и 31 непредизвикани (9 двойни).

На четвъртфиналите канадецът очаква Гаел Монфис от Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини