Очаквано: Рафа без конкуренция в Испания (видео)



01-12-2010 21:35 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал получи поредното си признание. Напълно очаквано Рафа бе определен за "тенисист на годината" от испанския вестник "АС".

 

Носителят на 9 титли от Големия шлем получи награда си от друг легендарен испански тенисист - Карлос Моя, който наскоро официално обяви оттеглянето си от любимия спорт. Рафа Надал благодари на феновете и призна, че това е бил най-силният сезон в професионалния му живот.

 

"Благодаря ви, чакайте малко, защото трябва да се справя с емоциите. Добър вечер на всички и благодаря за аплодисментите, наистина бяха прекалено много", каза Рафа в типичния си скромен стил.

 

"Годината бе чудесна за мен, безспорно най-добарата в кариерата ми. През 2009-та има доста проблеми. Благодаря на всички, които вярваха в мен и не спираха да не подкрепят. Винаги ще съм ви благодарен, това е много важно за мен. Разбира се искам да поздравя и други испански спортисти за успехите им. Радвам се за тях", каза още Рафа.

 

Похвали за световния номер 1 не спести и Карлос Моя. "Това наистина бе прекрасен сезон за Рафа. Всички знаете добре, че ние с него сме големи приятели. За мен е чест да предоставя тази награда на Рафа. Наистина му се възхищавам за волята, която показа въпреки трудностите", каза Моя.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини