Мъри: Бащинството ще помогне на кариерата ми



19-12-2015 16:34 | Tennis24.bg

Анди Мъри е развълнуван от предстоящото голямо събитие в неговия живот. През февруари съпругата на тенисиста - Ким Сиърс, се очаква да роди първото им дете и тази мисъл определено стои на преден план в мислите на британеца. Нещо повече – наскоро Мъри призна, че ако раждането е преждевременно е готов на секундата да прекъсне участието си на Australian Open и да пътува за Острова, за да бъде до съпругата си в очаквания с нетърпение момент.

„Очаквам го с нетърпение (бащинството), защото за мен това ще бъде нещо напълно ново. В продължение на няколко години животът ми беше само тенис, а това носеше със себе си и повече напрежение и стрес. Страхотно е, че сега ще има други неща в живота ми, за които да мисля. Убеден съм, че сега ще се справям по-лесно с напрежението, а това ще се отрази и на играта ми на корта”, коментира Мъри.

Шотландецът също така призна, че на този етап не е сигурен дали окончателно се е разделил с треньора Йонас Бьоркман, или шведът ще бъде част от екипа му и през 2016-та.

„Не съм на 100% сигурен. Планът беше да работим с Йонас през целия сезон 2015, това беше определено труден период за годината за Амели (която беше бременна и роди). Искахме да видим как ще се развият нещата с нея и до каква степен ще бъде в състояние да пътува с мен и отбора ми, след като е станала майка. Засега нещата изглеждат добре. Не сме на 100% сигурни, но плановете се да работя с Амели през сезона”, каза Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини