И Мъри се раздели с треньора си



16-12-2015 14:37 | Станко Димов

Анди Мъри е поредният топ тенисист, който прави промяна в треньорския си щаб. В сряда шотландецът обяви, че през новия сезон Йонас Бьоркман няма да бъде повече част от неговия тим.

Новината се прие като изненадваща предвид страхотното представяне на Мъри през последната година, за което не малка заслуга има и Бьоркман. Именно шведът пътува с Мъри през втората половина от сезона, когато другият наставник на шотландеца – Амели Моресмо, беше в майчинство.

„Радвам се да видя Амели отново в отбора ми. Благодаря на Йонас за помощта през последната година. За мен беше удоволствие да работя с един от най-приятните хора в тура”, написа Мъри в профила си във Фейсбук.

28-годишният шотландец имаше страхотен сезон 2015, който завърши като №2 в ранглистата и като победител в Купа „Дейвис”. Според „Дейли мейл”, основният фактор за решението на Мъри да се раздели с Бьоркман е уверението на Моресмо, че ще може да пътува с Мъри между 22 и 24 седмици от годината.

Припомняме, че в последните седмици треньорски рокади предприеха и други от топ тенисистите в света, сред които Роджър Федерер, Милош Раонич, Григор Димитров и др.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини