Сьодерлинг се разправи с Ферер, всички запазват шанс за класиране



24-11-2010 00:32 | Станко Димов

Шведът Робин Сьодерлинг съхрани шансове за класиране на полуфинал на заключителния турнир в Лондон, след като победи със 7-5, 7-5 испанеца Давид Ферер. По този начин световният номер 4 записа първа победа в Група "В" и ще се надява за успех над Роджър Федерер в последния кръг, за да продължи напред.

 

Като цяло шампионът от Париж бе видимо по-агресивният състезател на корта и напълно заслужи успеха си. Сьодерлинг започна много силно и от самото начало притисна своя съперник, който всячески се опитваше да запази подаването си.

 

Все пак обаче в самия край на първия сет шведът стигна до заветния пробив и поведе в резултата. Шведът бе безкомпромисен при началния си удар, като за първия сет изгуби едва 4 точки на свой сервис. Картината на корта не се промени особено през втората част.

 

Все пак убийствената мощ на началния удар на Сьодерлинг загуби малко от блясъка си, което даде шанс на Ферер да се върне в играта. Двамата си размениха по един пробив, но в решителния момент  финалистът от "Ролан Гарос" показа завидна концентрация и заслужено затвори мача.

 

"Имах късмет да спечеля. През цялото време чувствах, че мога да подобря още от играта си. Дано играя на по-високо ниво срещу Федерер," коментира Сьодерлинг.

 

В последния кръг Сьодерлинг се изправя срещу фаворира Роджър Федерер, като при успех шведът запазва шансове за участие на полуфинал. В другата среща от групата ще се изправят Анди Мъри и Давид Ферер. И четиримата тенисисти към момента имат шанс за класиране, но като фаворити се очертават Мъри и Федерер. Британецът има и 2 гейма преднина в класирането пред скандинавския си опонент.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини