Анди Родик готов да играе без пари



20-11-2010 23:24 | Николай Драгиев

Анди Родик обяви, че очаква с нетърпение първия си двубой на финалния Мастърс на осемте най-добри в Лондон. Американецът и световният номер 1 ще се сблъскат в понеделник от 22,00 часа българско време.

 

Световният номер 8 си призна, че далеч вече не се интересува от финансовите стимули, а за него е мечта да грабне титлата.

 

"Дори за играчи като нас е непривично да получаваме чак такова внимание. Дори и на турнирите от Големия Шлем вниманието не е така приковано към топ играчите. В другите ми участия, започвам с по-слаби тенисисти, но тук директно излизам срещу Рафаел Надал. Това ще бъде много сложен двубой, но пък ще е крайно интересно," сподели Родик.

 

"Не мисля, че някой от нас е тук заради парите. Главното е да спечелиш титлата. Може да звучи невероятно, но съм убеден, че повечето от нас щяха да са в Лондон, дори и безплатно," смята Анди.

 

"Всеки един тенисист има 10% от сезона, в които играе великолепно, още 10% в които е трагичен и разликата идва от останалите 80%. Това средно равнище на представяне ти отрежда истинското ниво и класиране," категоричен е най-добрият играч от Щатите.

 

Родик си спомни и колко хубави моменти е имал в Лондон. "Два от най-хубавите ми момента в кариерата, са тъкмо в Лондон. Спомням си как след последния ми финал срещу Роджър Федерер на Уимбълдън, публиката ме изпрати с аплодисменти, въпреки че загубих. Оценявам тази подкрепа."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини