Федерер не вижда шанс да изпревари Надал



19-11-2010 21:11 | Николай Драгиев

Роджър Федерер призна, че ще му бъде изключително трудно да измести Рафаел Надал от върха в световната ранглиста. В момента швейцарският маестро е на близо 4000 точки от своя опонент. При евентуална титла от предстоящия финален Мастърс в Лондон, Федерер има шанс все пак да съкрати частично своето изоставане.

Федерер се нуждае само от още 2 седмици на върха, за да измести Пийт Сампрас от лидерската позиция по най-много седмици като номер 1.

"Това е сериозно предизвикателство. Ще бъде адски трудно, тъй като Рафа играе наистина добре," сподели Федерер.

"В момента обаче това не ми е основната цел. Искам да се представя добре в Лондон и да се подготвя максимално добре за следващия сезон. За мен е важно да печеля турнири."

"Трябва да защитя титлата си от Australian Open, където Рафа не е в такава позиция. В тази връзка той има предимство за следващите няколко месеца," допълва швейцарецът.

За бившия номер 1 не е проблем да изиграе още един турнир, въпреки тежката година. "Чувствам се добре физически. Направил съм си програмата отдавна и съм добре подготвен. Никога не съм се оплаквал от дългия календар. Тялото ми все още не "крещи" за почивка."

"В Лондон ми предстои наистина сериозно изпитание. Дано съм запазил най-доброто си за последната битка."

Вчера ФедЕкспрес и останалите седем най-добри в света се срещнаха с британския премиер Дейвид Камерън. "Беше интересно преживяване. Това не е от събитията, които очакваш да ти се случат като тенисист, докато си подрастващ. Но пък е приятно. Това показва колко значим е турнирът за този град, за тази държава," обобщи Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини