Пиронкова приключи с Australian Open



21-01-2010 05:58 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като загуби с 1:6, 4:6 от 29-ата поставена Шахар Пеер. Така Цвети изравни постижението си от миналия сезон, когато отпадна в същата фаза от Марион Бартоли. Българката не успя да покаже убедителната си игра от вчера срещу Воскобоева и логично отстъпи на силната си противничка. Това бе трето поредно поражение на най-добрата ни тенисистка от Пеер.

Първият сет започна с пробив за Пиронкова, която поведе с 1:0 гейма. И тук приключи всичко, което българката стори в тази част. Тя взе едва 2 от 12 точки при втори сервис и това се оказа фатално за нея. Тя трудно се справяше и с първия си сервис, който пласира само в 43% от случаите.

Вторият сет почна по същия сценарий. Пеер набързо поведе с 3:1 и сякаш щеше да постигне разгромен успех. Пиронкова подобри значително сервиса си и успя да обърне до 4:3. Дотук обаче с надеждите й. Пеер наниза два поредни гейма и сервираше при 5:4. Ракета номер 1 на България поведе с 40:0 и трябваше да изравни, но не би. Пеер показа характер и обърна, с което спечели срещата - 6:4.

В крайна сметка първата ни ракета заработи 100 точки и 31500 австралийски долара. 

 


Това бе пето участие на Пиронкова на кортовете в Мелбърн. В 3 от предишните й 4 кампании, тя неизменно стигаше до втори кръг. През миналата година тя бе победена в тази фаза от Марион Бартоли в два сета. През 2008 г. падна от Светлана Кузнецова, докато през 2007 г. бе победена в първи кръг от Акико Моригами. Разбира се най-паметният момент за Цвети е от 2006 г., когато надви в страхотен мач голямата Винъс Уилямс с 2:1 сета и 9:7 в третия сет.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини