Ден III: Цвети с летящ старт, Дел Потро и Чилич оцеляха на прага на загуба (ОБЗОР)



20-01-2010 19:27 | Станко Димов

Третият ден на Australian Open не предложи сериозни изненади в двубоите при мъжете. На корта за втори път излязоха шампионът Рафаел Надал и някои от най-сериозните фаворити в надпреварата, сред които Хуан Мартин Дел Потро, Анди Мъри и Анди Родик. Безспорно най-вълнуваща бе срещата на Дел Потро с Джеймс Блейк, която продължи близо 5 часа и в крайна сметка завърши щастливо за шампиона от US Open.
Много драматичен петсетов мач изигра и Марин Чилич. Номер 14 в света срещна сериозно противодействие от младия австралиец Бърнард Томич, но в крайна сметка продължи напред.
При жените денят ще се запомни с няколко зрелищни мача. Добрата новина за България е победата на Цветана Пиронкова с 2:0 сета над словенката Полона Херцог. Най-очакваният мач в програмата между Елена Дементиева и Жустин Енен завърши с успех за белгийката.



ПРИ МЪЖЕТЕ:

 

Безспорно най-интересният мач от програмата бе между Хуан Мартин Дел Потро и Джеймс Блейк. Аржентинецът триумфира след успех с 10:8 гейма в заключителния пети сет и намери място в следващата фаза. И в този кръг, подобно на първия, ясно се видя, че Дел Потро не е на 100% готов за турнира.
Следвашият съперник на гиганта от Тандил е Флориан Майер. Германецът записа донякъде изненадваща победа с 3:1 сета над номер 29 в света Виктор Троицки.

 

Шампионът от 2009 година Рафаел Надал имаше далеч по-спокен мач. Рафа прегази с 3:0 сета Лукаш Лачко, като даде само 6 гейма на словака. За разлика от първия си мач Надал доказа, че е напълно готов да защити трофея си. Следващият съперник на Рафа е Филип Колшрайбер.

 

Не по-малко категоричен на корта бе и британецът Анди Мъри. Номер 4 света схруска французина Марк Жикел за по-малко от 2 часа игра. В третия кръг Мъри ще излезе друг французин - Флорен Сера, който оцеля в петсетова драма с Ярко Ниеминен.

 

Очаквани победи грабнаха също Анди Родик и Гаел Монфис. И двамата показаха, че се намират в добра форма в началото на сезона, въпреки, че истинските тестове тепърва предстоят.


Световният номер 14 Марин Чилич също едва не напусна турнира. Той бе тестван до краен предел от младата надежда на Австралия Бърнард Томич. Хърватинът спечели с 3:2 сета, но със сигурност трябва да подобри играта си, ако иска да постигне нещо повече.

 

ПРИ ЖЕНИТЕ:

 

Денят при жените ще се запомни с победния старт на Цветана Пиронкова. Най-добрата българска тенисистка се наложи с 6-4, 6-4 над Галина Воскобоева (Казахстан). Българката бе много по-стабилна на корта, особено във втория сет и напълно заслужено се поздрави с успех. Освен всичко, Цвети защити и точките, които спечели през миналия сезон в Мелбърн и оттук само може да трупа позитиви в надпреварата.

 

Очакваният с голям интерес двубой между Елена Дементиева и Жустин Енен завърши с успех за белгийката. Енен се наложи със 7-5, 7-6 в един от най-добрите двубои от началото на турнира. И двата сета бяха изключително равностойни и всяка една от двете имаше възможност за успех.

 

Авантюрата си в Австралия продължава и Янина Викмайер. Симпатичната белгийка се справи неочаквано лесно срещу италианката Флавия Пенета след 7-1, 6-1.


Място в трети кръг намери и Мария Кириленко. Рускинята, която на старта шамароса здраво Мария Шарапова, се справи и със съпротивата на Ивоне Мойсбургер от Австрия.

 

Очаквани победи записаха Ким Клайстерс и Светлана Кузнецова. Белгийската се справи в два сета с победилата Сесил Каратанчева Тамарин Танасугарн. Светлана пък прекърши сънародничката си Анастасия Павлюченкова след 6-2, 6-2.


РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ III ДЕН!

ПРОГРАМАТА ЗА IV ДЕН!


СТАТИСТИКА ОТ МАЧОВЕТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини