Сам Стосър помете световната номер 1 (видео)



27-10-2010 23:15 | Николай Драгиев

Саманта Стосър нанесе първо поражение на Каролина Вожняцки като номер 1. Австралийката разгроми Вожняцки с 6:4, 6:3 за 90 минути игра в двубой от "кестенявата" група на WTA Tour Championships.

Така Стосър се нуждае само от един сет срещу Елена Дементиева, за да си осигури място в следващата фаза. Вожняцки пък може и да се раздели с позицията си, ако загуби и срещу Франческа Скиавоне, а Вера Звонарьова триумфира с титлата.

Друг интересен факт е, че Саманта Стосър нанесе второ поражение на състезателка, която е първа в ранглистата през годината. На "Ролан Гарос" Сам надви с абсолютно същото 6:4, 6:3 Серина Уилямс.

Стосър бе малко напрегната в първия сет, но показа много силна воля и успя да надвие датчанката. Стосър не допусна пробив, а в същото време се възползва от един шанс, даден й от Вожняцки за 6:4.

Вторият сет бе още по-добър за Стосър. Тя проби на старта и запази аванса си до края. В края на срещата бащата на Каролина и нейн треньор Пьотр слезе на корта и сериозно се развика на своята дъщеря, но и това не даде ефект.

 

Сам Стосър, която е доказана номер 1 на двойки, остава да покаже дали има мотивацията и постоянството да стори същото и на сингъл. Австралийката притежава най-добрия сервис и форхенд в женския тенис, а освен това е перфектна и на мрежата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини