Стосър взе реванш от Скиавоне



27-10-2010 10:39 | Станко Димов

Саманта Стосър взе реванш за загубата на финала на "Ролан Гарос" тази година, след като надви Франческа Скиавоне на турнира в Доха. Двете се изправиха в двубой от "кестенявата" група, а Стосър се наложи с 6-4, 6-4.

 

Мачът започна ужасно за австралийката, която загуби първите 4 гейма, в които спечели едва 3 точки! След това обаче Стосър премина на друго ниво и до края на сета осъществи пълен обрат в резултата - 6:4.

 

През втората част мачът вървеше гейм за гейм, като при 4:4 Стосър направи решителен пробив и в последствие затвори мача.

 

"Със сигурност не започнах добре, това е ясно. Всичко се случи толкова бързо", сподели след двубоя Стосър. "След това обаче се съвзех и започнах да играя точка за точка. Видимо взех предимство в мача и мисля, че заслужих победата", каза още австралийката.

 

Очаквано емоционалната Скиавоне бе разочарована от поражението. "Бях много агресивна в началото. При 4:0 обаче бях пробита и Саманта заигра много силно. През втория сет тя се възползва по най-добрия начин от своите шансове и ме победи", каза Скиавоне.

 

Стосър и Скиавоне имат опит в заключителния турнир от шампионата в WTA от мачовете си на двойки. Австралийката дори е печелила турнира 2 пъти в тандем с Лиза Реймонд.

 

Стосър и Скиавоне записаха впечатляващи резултата в турнирите на клей през годината. На "Ролан Гарос" двете се класира за първи път в кариерата си на финал в турнир от Шлема, а по-добра на корта тогава бе Скиавоне.

 

Коя тенисистка ще спечели WTA Championships в Доха?

Фото: Imago

 
 



Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини