Екзекуторът на Надал с нова победа



06-10-2010 11:30 | Станко Димов

Испанецът Гилермо Гарсия-Лопес продължава със страхотното си представяне в последните дни. След като спечели турнира в Банкок миналия уикенд, Гарсия-Лопес не спира с успехите и на кортовете в Токио.

 

Рано тази сутрин той се класира за 1/4-финал в надпреварата, след като пречупи със 7-6, 6-4 сънаридника си Фелисиано Лопес след час и половина игра.

 

Мачът между двамата бе повече от оспорван и на практика се реши само от един пробив, осъщствен от Гарсия-Лопес през втория сет.  Следващият съперник на испанеца ще бъде определен от двубоя между Юрген Мелцер (Австрия) и Виктор Троицки (Сърбия).

 

Ако запише нов успех, то Гарсия-Лопес ще се класира за полуфинал, където отново може да се израви срещу Рафаел Надал. Двамата играха на същата фаза и в Банкок, а Гарсия-Лопес се наложи в три сета.

 

В друга среща от тази сутрин Радек Щепанек се класира напред, след като съперникът му Марко Чиудинели от Швейцария се отказа в третия сет на мача между тях.

 

Турнира в Япония е от "Мастърс-500" сериите и е с награден фонд малко над милион долара. Водачи в схемата са световният номер 1 Рафаел Надал и американецът Анди Родик.



ВИЖ ОСНОВНАТА СХЕМА НА ТУРНИРА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини