Цонга се сгромоляса в Токио



05-10-2010 19:24 | Станко Димов

Французинът Жо-Вилфред Цонга се завърна на корта със загуба. Той отстъпи в първи кръг на турнира в Токио, където преди 12 месеца стана шампион. Цонга загуби с 6-4, 5-7, 6-1 от Ярко Ниеминен (Финландия) в първия си двубой след Уимбълдън.

 

Както е известно именно на тревните кортове на "Ол Ингланд Клъб" французинът получи неприятна травма в коляното, която го изкара от кортовете за няколко месеца.

 

"Не бе никак лесно да играя срещу Ярко. Направих всичко по силите си, но това не беше достатъчно. Той игра страхотно. Няма как да съм щастлив след подобен мач, в който съм загубил", сподели Цонга.

 

"Има едно нещо, което ми вдъхва увереност в този момент и това е тялото ми. Чувствам се добре, не усещам болка в коляното - това е най-важното в този момент", каза французинът.

 

"Какво да се прави - миналата година спечелих турнира, сега отпадам в първи кръг. Това е тенисът. Никой не е застрахован от нищо. Харесвам Япония и мога да ви уверя, че другата година отново ще съм тук и ще се опитам да спечеля турнира", обясни най-добрият френски тенисист.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини