Серина разби малката Радванска



19-01-2010 05:44 | Станко Димов

Световната номер 1 Серина Уилямс започна безкомпромисно защитата на титлата си в Откритото първенство на Австралия. Американката разби Урсула Радванска с 6:2, 6:1. 19-годишната сестра на Агниешка Радванска далеч не показа игра от висока класа и стана лесна плячка на опитната шампионка за малко повече от час.

Серина започна малко предпазливо, тъй като цялото дясно бедро бе превързано, тъй като явно има травма. В течение на първите няколко гейма, тя явно не чувстваше болка и започна да се движи нормално по корта. Така Радванска успя да изкопчи едва 3 гейма за цялата среща.

В следващата фаза Серина ще играе с победителката от мача между Петра Квитова от Чехия и американската ветеранка Джил Крейбъс.

"Това е любимият ми турнир от Големия Шлем, тук винаги постигам страхотни резултати. Обичам публиката и ви обещавам, че ще дам всичко от себе си в следващите мачове. Урсула е много талантлива и я чака добро бъдеще. Не забравяйте, че по-малките сестри винаги са много опасни", пошегува се Серина след мача.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини