Маги Малеева на финал на държавното!



30-09-2010 19:15 | Станко Димов

Магдалена Малеева се класира за финала на Държавното лично първенство за жени БНП Париба, провеждащо се на кортовете на ТК „Локомотив" в Пловдив, след като в среща от полуфиналите бившата №4 в света се наложи с 6-3, 6-4 над шампионката от миналата година Хюлия Велиева.

 

В спора за титлата Маги ще срещне поставената под №3 Изабелла Шиникова, която в изключително оспорван двубой отстрани с 6-7(6), 7-5, 6-3 водачката в основната схема Таня Германлиева. Мачът ще се предава пряко по сателитния канал на Българската национална телевизия и ще започне в петък от 10,00 ч.

 

Водачът в основната схема при мъжете Тихомир Грозданов се класира за четвъртфиналите след победа с 6-1, 6-0 над Илия Кушев и в следващия кръг ще срещне Димитър Кузманов, който се наложи с 6-4, 6-4 над Драгомир Козаров.

 

В друг мач от четвъртфиналите един срещу друг ще застанат Александър Лазов и Валентин Димов, които отстраниха съответно Николай Драганов с 6-3, 6-1  и Георги Кръстев с 6-3, 6-0.

 

Напред продължава и Ивайло Трайков, победил Ивелин Колев с 6-4, 6-0 и в следващия си мач ще срещне поставения под №8 Петър Трендафилов.

В последната четвъртфинална двойка един срещу друг ще се изправят поставените под №2 Тодор Енев и №7 Серафим Грозев.

 

Държавното лично първенство за мъже и жени БНП Париба е с награден фонд 10 000 лева и за втора поредна година носи името и се организира с подкрепата на БНП Париба - генерален спонсор на БФТ и спонсор №1 в света на тениса.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини